top of page

COMMISSIONS # Privé

Ben je op zoek naar een illustrator die jou, je gezin, je favoriete viervoeter of fantasy character kan omtoveren in een leuke handgetekende fantasy tekening? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

En als je er een leuke gift van wil maken voor jezelf of iemand anders, kan ik zelfs deze tekening vervolgens verwerken op een poster, button, magneet, hangertje ...

 

Bovendien vind ik het ook altijd fijn om er een eigenzinnige persoonlijke touch aan te geven, zodat je een uniek pixiemind-waardig artwork in handen krijgt!

Maar voor je helemaal dolenthousiast je commissie wil aanvragen, lees even alle informatie hieronder door. Zo ben je meteen op de hoogte van wat je kan vragen en mag verwachten ...

Alle onderstaande informatie is enkel van toepassing op commissies voor privégebruik. Heb je toch een commerciële vraag voor mij? Stuur me dan een mailtje zodat we samen hierover een keertje kunnen sparren.

Commissions Closed.png
Privé Commissie

Wat is een privé-commissie?

Zoals het woord het al zegt, is een privé-commissie enkel en alleen voor persoonlijk gebruik en niet voor commerciële doeleinden (bv. verkoop, reclame, ...). Dus als je graag je kamer wil opleuken met een unieke illustratie of je wil iemand speciaal een heel persoonlijk out-of-the-box cadeau geven, dan zit je goed!

Enkele Voorbeelden

"Miss Foxy Stones"

Digital Art - Full Color Painting

Me Myself and I (avatar).jpg

"Me, Myself & I" 
(avatar)

Digital Art - Flat Color Cartoon

Captain Gamblord.jpg

"Captain Gamblord"

Digital Art - Full Color Painting

ShIT Happens.jpg

"ShIT Happens"

Traditional Art - Aquarel

Dr C.jpg

"Dr. C"

Digital Art - Full Color Painting

The Bear Brothers.jpg

"The Bear Brothers"

Digital Art - Flat Color Cartoon

Prijslijst

Prijslijst

Algemeen

Alle prijzen hieronder zijn slechts richtprijzen om je een idee te geven wat een volledig originele en handgetekende illustratie kan kosten. 

Heb je vragen of wil je vrijblijvend een idee hebben wat het totale prijskaartje van jouw project kan worden? Stuur mij een mailtje en ik maak een inschatting, op basis van o.a. aantal karakters, complexiteit, details en gewenste extra's.

Ik doe mijn best om jouw idee zo goed mogelijk tot leven te brengen en daarvoor neem ik graag de tijd.

Traditional art

Wie van het 'pure' werk houdt, kiest ongetwijfeld voor traditioneel! 

Zelf hou ik van wat 'edgy' black-and-white uitvoeringen met fineliners en penseelpennen. Maar daarnaast werk ik ook graag met potlood en aquarel (in combinatie met zwarte inkt).

Omdat je het echte werk ontvangt op ware grootte is het ook belangrijk dat je kijkt naar hoe complex of gedetailleerd je een illustratie wil laten uitwerken. Hoe groter ... hoe meer ruimte hiervoor. Wat niet wegneemt dat een kleiner formaat ook heel krachtig kan zijn zonder te veel toeters of bellen.

Afhankelijk van het gewenste medium kies ik het meest gunstige art paper.

Prijzen zijn exclusief verzendkosten. Het originele werk wordt verpakt in een plastic sleeve.  Je ontvangt deze via de post.

Digital Art

Ik hou van de bewegingsvrijheid die je met Digital Art hebt. Als ik teken of 'schilder' op mijn tablet, volg ik vaak ook de regels en werkwijze alsof ik traditioneel zou werken. Op die manier voelt het voor mij ook heel authentiek aan én ik heb het voordeel dat zelfs op het laatste moment soms nog enkele kleine wijzigingen kunnen doorgevoerd worden. Heb je liever blauw haar in plaats van groen? Geen probleem dus!

Waar je bij de traditionele uitwerking het origineel via de post ontvangt, spaar je hier de verzendkosten uit! Je ontvangt van mij via E-mail op hoge kwaliteit een bestand dat je voor privégebruik zelf thuis kan afprinten.

Ben je niet in de mogelijkheid om dit zelf te doen? Ook hiervoor heb ik een oplossing!

Ik kan op hoge kwaliteit A4 en A3 posters printen op kunstpapier ... of de illustratie zelfs op buttons, magneten, zakspiegels of in een halsketting verwerken. Dus als je hierin interesse zou hebben, vraag gerust vrijblijvend naar de meerprijs.

Je ontvangt standaard een hoge kwaliteitsbestand via E-mail.

Hoe ziet onze Queeste er uit?

Hoe gaan we samen aan de slag?

Stap 1 : Open voor commissies of niet?

Check eerst op deze pagina (bovenaan) of de commissies open staan of niet. Want de agenda kan wel eens dichtslibben en ik neem nu eenmaal graag mijn tijd voor jou. Ik kies voor kwali-TIJD ... niet voor kwantiteit... 

Staat er gesloten? Geen probleem ... je kan nog steeds vrijblijvend informeren wanneer er verwacht wordt dat er opnieuw een plaatsje open komt om alsnog dat magisch leuke project van jou in te plannen!

Stap 2 : Vertel ... welk magisch leuk project wil je graag door mijn vingers laten glijden?

Voor ik aan de slag ga, heb ik uiteraard wat meer informatie nodig om onze illustratieve queeste voor te bereiden! Hiervoor vul je het formulier onderaan in én ... dit is volledig vrijblijvend! Je bent dus nog niet verplicht om de opdracht te laten doorgaan.

Als ik van jou één of meerdere duidelijke foto's kan ontvangen die ik als referentie kan gebruiken, kan ik al een goede inschatting maken van het ganse project.

En ook belangrijk voor jou en een goede samenwerking: lees zeker ook de 'Terms of Privat Commissions'. Heb je dan nog extra vragen, laat het me zeker weten! Ik luister graag naar mijn mede-avonturiers!

Stap 3 : Gaan we samen op queeste?

Eenmaal ik jouw briefing heb ontvangen, bekijk ik het hele project naar haalbaarheid, complexiteit, ... en laat ik jou weten of ik dit project kan aannemen (en vanaf wanneer), samen met een prijsindicatie.

De prijzen op deze pagina zijn in eerste instantie richtprijzen. Dus stel dat je meer dan 1 karakter wenst, een meer complexe tekening, een achtergrond ... kan er toch nog een wijziging in de prijs komen.

En dan is het aan jou om te beslissen of we samen op avontuur gaan. Let's go!

Stap 4 : YES, laat het avontuur beginnen!

Je ziet deze queeste volledig zitten? Ik ook! Dan mag je het volgende verwachten:
 

 • Ik maak voor jou een ruwe basisschets en stuur je deze via mail toe.

 • Jij kan dan nog input geven op basis van deze schets.

 • Afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project nemen we tussendoor met elkaar contact op zodat we samen er zeker van kunnen zijn dat onze eindbestemming alle verwachtingen inlost.

 • En ten slotte: ontvang jij zoals gewenst het definitieve resultaat van onze queeste!

Aan de slag

What's your Quest?

Vertel ... wie of wat zou jij graag in het PixieMindArt-bad willen gooien?

Mail mij vrijblijvend jouw idee of vragen. Ik denk graag met jou mee!

Bestand uploaden
Bestand uploaden
Bestand uploaden
Bestand uploaden

Bedankt voor jouw Quest!

Vragen staat vrij

THE TERMS OF SERVICE (for privat commissions)

Algemene voorwaarden​

 • Alle tekeningen worden volledig met de hand getekend (traditioneel en/of digitaal).
   

 • Ik teken OC's (original characters), fan art, illustraties geïnspireerd door duidelijke fotoreferenties, ...
   

 • Ik behoud het recht om zelf te bepalen welke opdrachten ik aanneem of niet. Hou er rekening mee dat ik het recht heb om een aanvraag te weigeren (bv. een onderwerp voelt voor mij ethisch oncomfortabel aan, privé-zaken, onhaalbare deadlines, ...  )
   

 • Ik onderteken al mijn art commissies. Deze handtekening mag niet verwijderd worden.
   

 • Soms maak ik beeldmateriaal van het WIP (work in progress) ter illustratie op social media of website.
   

 • Prijzen kunnen onderhevig zijn aan wijzigingen op basis van de vraag en de omvang van het project.

Aankoop en betaling​

 • Momenteel aanvaard ik enkel betalingen in Euro's via overschrijving.
   

 • Alle art commissies worden volledig voor de aanvang van het project betaald. Indien gewenst kan er op vraag een andere regeling getroffen worden.
   

 • De betaling dient pas te gebeuren nadat ik via mail ben akkoord gegaan om jouw project aan te nemen én met een expliciete vraag tot betaling.

Het verloop​

 • Eenmaal we allebei schriftelijk (via mail) aan elkaar bevestigd hebben dat het project mag doorgaan, mag je het volgende verwachten:
   

  • Na ontvangst van jouw betaling breng ik je nadien op de hoogte wanneer ik begin aan jouw project​
   (eenmaal ik gestart ben met tekenen, sta ik geen terugbetaling meer toe).

   ​​

  • Als je graag tussendoor een update ontvangt, laat het mij gerust weten. Ook ik kan misschien nog extra nood hebben aan jouw input, dus ook dan mag je van mij een update van het WIP verwachten.
    

 • Afhankelijk van diverse factoren (bv. complexiteit, gezondheid, privé, werk, conventieperiode, ...) kan de tijd om een commissie te voltooien, variëren tussen 2 weken en 3 maanden. Indien de verwachte tijd in gedrang komt, laat ik het je zo spoedig mogelijk weten.

Happy Customer service​

 • Ik doe er alles aan om jouw project tot een goed einde te brengen!
   

 • Geef zeker voldoende informatie mee die helpend kan zijn voor mij om een duidelijk beeld te krijgen van wat je exact wenst. (o.a. via het online formulier, mail, beeldmateriaal, ....)
   

 • Moest je toch met (nieuwe) vragen zitten tijdens het proces, laat het mij zeker weten zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.

 • Bij een digitale uitwerking kan ik nog een laatste, kleine aanpassing doen (bv. kleur) op het uiteindelijke resultaat. Grote aanpassingen zullen aangerekend worden (bv. verandering van outfit, achtergrond, compositie, pose, ...) vermits dit vaak een volledige herwerking vraagt.

Copyright & Gebruik​

 • Ik, de illustrator en artiest, behoud het volledige (auteurs-)recht over het afgeleverde werk (niet de klant). Dit geeft mij ook het recht om dit auteursrechtelijk werk ...

  • te gebruiken in eendert welke context ter promotie van mijzelf, mijn werk, skills en expertise​

  • te gebruiken om boeken te publiceren

  • te tonen en te posten overal waar ik het wens
    

 • Jij, de klant, mag het auteursrechtelijke werk ...

  • gebruiken voor persoonlijke doeleinden (tenzij anders schriftelijk toegestaan)​

  • gebruiken ter promotie van jezelf (bv. upload op social media)
   (graag met een duidelijke vermelding en/of verwijzing naar mij toe, dank je wel 🤗 
   )
    

 • Op welke manier doe je inbreuk op de copyright en gebruiksvoorwaarden?

  • Door reproductie of gebruik van het auteursrechtelijke werk voor commerciële doeleinden (d.w.z. elke manier waarop je dankzij dit werk geld zou kunnen ontvangen).​

  • De illustratie promoten alsof jij deze zelf getekend hebt.

  • Mijn handtekening, watermerken en referenties van de tekening verwijderen.

  • De tekening veranderen zonder toestemming vooraf te vragen aan mij.

ANNULERING & TERUGBETALING​

 • Indien ik om eendert welke reden van mijn zijde niet kan starten aan jouw project of dit kan afwerken , word je hiervan op de hoogte gebracht en ontvang je een volledige terugbetaling.
   

 • Indien je de opdracht annuleert voor ik begonnen ben met het schets- en tekenwerk, kan ik je betaling volledig terugstorten.
   
 • Indien ik gestart ben met schetsen en tekenen van jouw commissievraag, wordt er geen terugbetaling meer gedaan.

Heb je nog vragen? Let me know!

Terms of service
bottom of page